FIBERTYNGDTÄCKET

GENOM ARBETSGIVAREN

Företaget kan investera i piggare medarbetare. Avdragsgillt.

Numera är sömnproblem ett samhällsproblem som påverkar oss alla –inte minst arbetsgivare. Trötta och utmattade personer som i det tysta tampas med oro eller stress finns överallt omkring oss. De är fullt friska men sover oroligt och fungerar därför sämre i vardagen. Moderna företag arbetar förebyggande med friskvård för sina anställda. Medarbetarna är företagens främsta tillgång och det är så klart mycket viktigt att de mår bra och har en väl fungerande vardag.

Novista utvecklar, marknadsför och säljer det enda patenterade fibertäcket på marknaden. Fibertäcket är, trots sin tyngd, mjukt och följsamt runt kroppen. Det är ett naturligt hjälpmedel för att få en bättre nattsömn. Vårt tyngdtäcke Luna säljs på privatmarknaden och de två fibertäckena, Nova® och Futura® distribueras endast via vården. Tyngdtäckena är mjuka och omsluter kroppen, det känns ungefär som att bli kramad hela natten.

En god natts sömn är starten på en bra dag.

Sömn är ett grundläggande behov hos människan. God sömn ger piggare och mer harmoniska individer -en stor vinst för både företaget och arbetstagaren. Minskade karensdagar, högre effektivitet och högre arbetsmoral ger besparingar i hälsa och arbetsmiljö – därmed starkare företag. Våra täcken är diskreta och sticker inte ut trots att de är klassade som medicintekniska hjälpmedel.

Fler än 50 medarbetare? -Så här gör du för att bli företagskund på Novista.

– Kontakta oss så bokar vi en tid där någon av våra arbetsterapeuter kommer till er och håller en inledande utbildning och visar täcket. Vi ser till att ansvarig person hos er får adekvat utbildning i användandet och vilka symtom man ska hålla utkik efter bland medarbetarna.

– Företaget inventerar därefter behovet internt. Har man en HR eller en friskvårdskonsulent så finns det ofta en upparbetad dialog med de anställda och därmed goda förutsättningar att identifiera personer med särskilda behov. Det kan röra sig om medarbetare med olika grader av stressymtom, trötthet eller oro.

Företagskund -ett snabbt och effektivt sätt att hjälpa sina medarbetare.

Våra tyngdtäcken är upphandlade i de flesta regioner i Sverige. De förskrivs av arbetsterapeuter till personer med sömnproblem, vilket ofta kräver utredning och därmed drar ut på tiden. Som företagskund beställer ni direkt från Novista of Sweden så skickar vi täcket omgående vid beställning.

Vill du veta mer? Skriv din fråga i fältet så svarar jag och mina kollegor inom 48 timmar.

15 + 15 =

Tips & Råd till arbetsgivare

Fibertäcket förebygger och lindrar vid en rad olika tillstånd:

  • Sömnlöshet
  • Stressymtom
  • Utbrändhet
  • Utmattningssyndrom