TILLBEHÖR TILL VÅRA

mjuka TYNGDtäcken

HYGIENÖVERDRAGET ECOVERDE®

Vårt organiska hygienöverdrag Ecoverde® är framställt av eucalyptus. Materialet är antiallergent och har en naturlig kvalster- och svampbarriär. Hygienöverdraget stretchar fint och ger en mjuk bäddmiljö.

Ecoverde® har ett naturligt inbyggt flamskydd, dvs utan kemisk behandling. Det är tätt vid läckage men släpper igenom kroppsvärme och fukt. Dragkedjor på tre sidor av överdraget underlättar att stoppa i och ta ur tyngdtäcket. Hygienöverdraget finns tillgängligt i två storlekar, stor 150×200 cm och liten 110×125 cm. Rekommenderad tvättemperatur är 60 grader men det tål upp till 95 grader C.

PÅSLAKAN SATIN

Påslakanet är tillverkat av satintyg 100% bomull, som ger en mjuk och skön känsla. Tack vare den unika T-öppningen är det enkelt att såväl stoppa i som att ta ur täcket ur påslakanet.

För att fixera tyngdtäcket i påslakanet finns knapphål ut med dess långsidor, fem
20 mm knappar sys fast på tyngdtäckets långsidor. Påslakanet tillverkas i EU och
finns tillgängligt i storlek stor 150×200 cm. Satinöverdraget är inte flamskyddat.

DESIGNSNODD TILL FIBERTYNGDVÄSTEN

Sätt din personliga prägel på din tyngdväst med våra designade snoddar. Västen säljs med valfri snoddfärg men de kan också tilläggsbeställas i andra färger. De är lätta att byta ut efter smak eller årstid.

BÄRVÄSKA

Smidig och stark bärväska för transport medföljer varje täcke. Bärväskan har två bärhandtag och dragkedja upptill. Bärväskan har en liten ficka för namnskylt och stängs med en dragkedja. Mått ca B50 x D20 x H50 cm.

TUBKUDDEN ANNA

Vår två meter långa cylinderkudde fungerar både dag och natt.
Den kan formas runt kroppen som stöd för ben, rygg eller armar när du ligger eller sitter.

DEMOSTÄLLNING

Demo-ställ lämpligt för utprovningsrum.

TORKSTÄLLNING

Ett nytvättat täcke torkar som bäst om det får hänga tills det blivit helt torrt. Vår torkställning är speciellt anpassad för tyngdtäcken och utformad så att lyftet för att hänga täcket skall bli så skonsamt som möjligt.

Torkställningen är försedd med fyra låsbara hjul.

HJULVÄSKA

Hjulförsedd transportväska med draghandtag öppningsbar från ovansida. Rekommenderas till alla våra täcken som väger 10 kg eller mer.

Hjulväskan har två praktiska hjul som gör transporten enkel och behaglig, det gör att väskan rullar smidigt och kan styras utan ansträngning. Hjulväskan har två bärhandtag på sidan och en på toppen. Väskan har en dragkedjeficka på långsidan och stängs med en tvåvägs dragkedja.

Så här beställer du tillbehör

Novista of Sweden är upphandlat i 95% av Sveriges kommuner och landsting och du som är förskrivare gör din beställning genom ditt vanliga beställningssystem. Är du osäker om din arbetsplats har upphandlat våra produkter? Klicka på länken ovan och läs mer.

Är du anhörig till någon som lider av t ex oro, ångest eller sömnsvårigheter? Läs våra vanligaste frågor och kontakta gärna en vårdcentral eller arbetsterapeut. De kan efter en utredning förskriva täcken som då omfattas av högkostnadsskyddet.
Är det du själv som behöver ett kognitivt hjälpmedel kan du antingen vända dig till vårdcentralen eller en arbetsterapeut som efter utredning kan förskriva täcken som då omfattas av högkostnadsskyddet. Läs gärna våra vanligaste frågor från användare innan du kontaktar oss.